Info

Ik werk als kunstschilder vanuit mijn atelier in Capelle aan den IJssel. Mijn schilderijen bewegen zich in het spannende tussengebied tussen figuratief en abstract. Een interessant schilderij kopieert niet, maar geeft wel herkenning. Ik laat het vertrouwde en het vreemde bij elkaar komen. Ik benader elk schilderij als een uniek en op zichzelf staand beeld en hou er niet van om mijzelf te herhalen. Kleur speelt een hoofdrol en ik besteed veel aandacht aan het mengen van de kleuren om de juiste toon en nuance te vinden. Het liefste combineer ik verschillende technieken in één schilderij: soms werk ik pasteus met Japanse paletmessen, soms gebruik ik aquarelachtige technieken, spraytechniek, of leg de nadruk op glaceren om de verf mooi transparant te houden. Acrylverf is het medium dat ik het meeste toepas. Het is solide en flexibel tegelijk. Maar ik gebruik voor accenten ook graag houtskool, pastel en ‘acrylic ink’.

Op mijn veertiende begon ik aan een driejarige opleiding in tekenen en schilderen via de Amerikaanse Famous Artists School. Ik won een prijs met mijn eindopdracht. Dat was in 1970. Hoewel ik in de jaren daarna bijna al mijn tijd heb besteed aan studie en baan, is de liefde voor het schilderen altijd gebleven. Sinds het begin van 2017 richt ik mij volledig op het maken van nieuw werk.

De prijzen van de schilderijen variëren al naar gelang de omvang van een doek of paneel. Als vuistregel hanteer ik drie prijscategorieën:

categorie A: schilderijen met een afmeting van circa 100×100 cm of groter (grootformaat) zijn € 750,- tot € 1200,-.

categorie B: schilderijen met een afmeting van circa 80×60 cm (middenformaat) zijn € 500,- tot € 700,-.

categorie C: schilderijen met een afmeting van circa 70×50 of kleiner (kleinformaat) zijn € 400,- tot € 500,-. Ook werken op papier vallen in deze prijscategorie.

Deze prijzen zijn inclusief lijst. Voor de schilderijen gebruik ik bij voorkeur zgn. baklijsten.

Uiteindelijk geeft voor mij de doorslag dat je echt enthousiast bent over een schilderij en er een reëel bedrag voor over hebt. Dan worden we het wel eens over de prijs.

Ik maak ook werk in opdracht voor bedrijfsruimte, vergaderzaal of woonruimte.

Neem contact met mij op voor informatie en om zeker te zijn of een bepaald schilderij nog beschikbaar is.