I saw Sisyphus descend

Schilderij Arminius Sisyphus descend

Tijdens het afdalen naar het dal, nadat de steen naar beneden is gerold, is Sisyphus gelukkig. Schrijver Albert Camus vertelde het ons. Want na het zwoegen komt de rust, na de plicht de vrijheid. Voor zolang als het duurt. Sisyphus is gedoemd tot het eindeloos herhalen van zijn zware taak. Voor altijd zal de grote steen die hij bergop moet duwen op het beslissende moment weer naar beneden rollen. Vreemd genoeg is het na elke mislukking dat Sisyphus een tijdlang mag proeven van de vrijheid en zich één kan voelen met de natuur die hem omringt. Hij weet dat beneden in het dal zijn steen weer op hem wacht. Dan begint opnieuw zijn strijd met de zwaartekracht. Hij komt ver en …. mag het daarna nog een keer proberen, en nog een keer. Sisyphus is gelukkig. Geluk is cyclisch.

Acryl op doek, 120×100 cm, december 2018  Verkocht